donderdag, april 25

Zo goedkoop mogelijk een elektrische auto rijden? Zo doe je het!

De elektrische auto wint al jaren aan populariteit. Dit is te verklaren door verschillende factoren. Zo is de elektrische auto de laatste jaren steeds betaalbaarder geworden en zijn er daarnaast ook steeds meer mensen serieus rekening gaan houden met het klimaat. Nu is de elektrische auto in de aanschaf wel een stukje duurder dan de niet-elektrische auto. Dit is helaas nog een drempel die veel mensen tegenhoudt om een elektrische auto aan te schaffen. Toch kan de elektrische auto in gebruik stukken goedkoper zijn dan de niet-elektrische auto en zo op de lange termijn enorm veel geld besparen. Dit is zeker het geval als je de elektrische auto zo goedkoop mogelijk gebruikt. Benieuwd hoe jij de elektrische auto zo goedkoop mogelijk kunt gebruiken? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Waar laad je op?

De stroomprijs op openbare laadpunten is enorm verschillend. Dit weet je natuurlijk al van de traditionele pompstations, maar wat betreft stroom is het verschil nog een stuk groter. Bekijk daarom van tevoren goed waar de stroom het goedkoopst is. Dit kan het opladen van jouw Ford Mustang Mach E zomaar 20 tot 25% goedkoper maken. Zo bespaar je onderaan de streep ieder jaar gemakkelijk honderden euro’s op het gebruik van jouw elektrische auto. Het is dan ook zonde om hier geen gebruik van te maken als je het ons vraagt! Mocht het nu echt niet uitkomen om het goedkoopste laadstation te vinden, dan kun je hem natuurlijk altijd voor zo’n 10-20% opladen bij een duur oplaadpunt. Zo betaal je in ieder geval niet voor de gehele batterij de hoofdprijs.

Thuis opladen

Als je de elektrische auto zo goedkoop mogelijk wilt gebruiken, dan dien je deze thuis op te laden. De auto wordt thuis opgeladen met reguliere netstroom. Je betaalt in dit geval voor een kWh hetzelfde als dat je voor een KwH betaalt die bijvoorbeeld in je koelkast gaat. Het aanschaffen van een laadpaal is natuurlijk wel prijzig, maar betaalt zich op de lange termijn meer dan uit. We raden iedereen die een elektrische auto bij huis heeft staan dan ook aan om een laadpaal te laten installeren. Zo rijd je jouw Skoda Enyaq op de meest voordelige manier.