maandag, mei 27

Wat betaal je momenteel voor ogen laseren?

Ben jij een bril- of lenzen drager en overweeg je om je ogen te laten laseren? Zorg dat je dan goed geïnformeerd bent. Het niet meer hoeven dragen van een bril of lenzen is een verademing voor veel mensen. Ondanks dat het een vrij eenvoudige behandeling is brengt het altijd risico’s met zich mee. Een ander nadeel is dat het vrij prijzig is.

Wat kost oog laseren

Het bedrag wat je kwijt bent om je ogen te laten laseren is afhankelijk van het de soort behandeling die je kiest en welke opties je daarbij wenst. De prijzen kunnen heel erg verschillen en varieert tussen de € 750 en € 2500 euro per oog. Iedere kliniek mag zijn eigen prijs bepalen. Het is dus altijd slim om van te voren bij meerdere ooglaserklinieken een prijsopgave aan te vragen. Bij enkele aanvullende verzekeringen van je zorgverzekering kan het zijn dat een deel mogelijk vergoedt wordt. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar. Oog laseren wordt nooit vergoed vanuit het basispakket.

Verschillende ooglaserbehandelingen

Er zijn twee verschillende soorten ooglaserbehandelingen. De PRK behandeling en de IntraLASIK femtosecond behandeling. Bij de eerstgenoemde zal de epitheellaag worden verwijderd. Dit gebeurd met bbehulp van een laser of een alcoholoplossing. Vervolgens wordt de hoornvlies met de laser gecorrigeerd. In loop van der tijd zal de epitheellaag vanzelf teruggroeien. Als je kiest voor de IntraLASIK Femtosecond behandeling wordt er een flapje gemaakt in de epitheellaag. Het wordt dus niet verwijderd. Het flapje zal worden omgeslagen zodat de laser het hoornvlies kan corrigeren. Vervolgens wordt alles teruggeplaatst.

Alternatief voor ogen laseren

Je kiest er in de meeste gevallen voor om je ogen te laseren omdat je last hebt van je lenzen of van je bril. Ogen laseren is dat een uitstekende optie. Maar soms komt het voor dat dit om gezondheidsredenen niet kan of dat je het simpelweg gewoon niet kunt betalen. Gelukkig bestaat er een alternatief. Dat alternatief is nachtlenzen. Deze lenzen breng je in wanneer je gaat slapen en hou je de hele nacht in. Wanneer je in de ochtend wakker wordt kun je ze uit doen en kun je ervaar je een hele dag scherp zicht. Zonder een bril of lenzen.