Social media marketing toepassen?

Voor tips over hoe social media te gebruiken binnen uw marketing, neem contact met ons op.

Waar bedrijven vroeger een advertentie in de plaatselijke krant plaatsten om klanten te trekken, gebruiken nu steeds meer bedrijven social media om hun boodschap of product aan te bieden. Social media biedt een mooie kans om interactie met je doelgroep aan te gaan via Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn en Youtube. Social media is inzetbaar voor B2B en B2C markten. Perfect geschikt om jouw doelgroep te bereiken. Deze manier van marketing is de overkoepelende marketingtechniek waarbij je social media gebruikt om jouw online doel te behalen. Het is wel van belang om dit op een doordachte manier te doen alleen zo creëer je waardevolle content voor advertenties.

Social media blijkt een perfect platform om een gesprek met een klant aan te gaan en hierdoor hogere doelen na te streven. Door deze techniek toe te passen zal de marketingpositie en naamsbekendheid groeien. Volgens onderzoek blijkt goed gebruik van social media te zorgen voor een groei in de omzet. Voorbeelden van online platforms waar veel bedrijven op adverteren zijn Facebook en Instagram.

Over het algemeen identificeren mensen zich met bedrijven die dicht bij hun interesses staan. Hiermee wordt bedoelt dat de boodschap die u over wilt brengen echt is een een reëel beeld geeft van wat een klant van u kan verwachten. “Vertrouwen is immers van groot belang bij een sale”.

 

“Vertrouwen is immers van groot belang bij een sale.”

Om social media marketing te laten slagen moet het een centrale rol spellen in de marketingactiviteiten. Intergratie in verschillende media is erg van belang denk hierbij bijv. aan e-mail marketing en uw website.

Het kan daarnaast ook deel uitmaken van innovatie binnen uw bedrijf. Klanten kunnen mee denken aan het vernieuwen of verbeteren van producten. En zo zorgt de klant er mede voor dat uw business groeit en de beide partijen tevreden blijven.

Zorg binnen uw bedrijf voor ten minste 1 expert op het gebied van social media om deze marketing te verzorgen. Niet iedere marketeer heeft een directe achtergrond met social media marketing. Als u het liever uitbesteed   kunt u Fisqo raadplegen.

We kunnen dus concluderen dat social media marketing  kan leiden tot hogere klanttevredenheid , loyaliteit en uiteindelijk een groei in de financiële doelstellingen. Echter moet het alleen worden ingezet als de markt er geschikt voor is, het is tenslotte een middel en geen doel. 

 

×