vrijdag, juni 14

Rondreis Maleisie – van oude thee koloniën tot weergaloze jungle

Je rondreis Maleisie is een verbluffende tocht naar een tropisch land waarvan het westen gescheiden is van het oosten door de Zuid-Chinese zee. Je wordt een echte ontdekkingsreiziger die zich een weg baant door eeuwenoude jungles. Koloniale steden zoals Melaka en George Town staan op de werelderfgoedlijst. De koloniale historie van Maleisie is dan ook nog duidelijk te proeven. Zuidoostelijk Azië is een popcorn van tegenstellingen. Ultramoderne winkels wisselen af met ongerepte natuur.

Culturele blends

Op je rondreis mag je Kuala Lumpur niet missen en schiet je natuurlijk je smartphone ook even af op de indrukwekkende Petronas Towers. Maleisie is al heel lang islamitisch en de prachtige versieringen van de moskee Masjid Jamek getuigen daarvan. Kuala Lumpur mag dan modern ogen, op plekken dwaal je ineens door authentieke historische wijken zoals Chinatown en Little India. Ook tref je er sporen uit het koloniale verleden.

Een rondreis Maleisie is ook een jungle trek

Tropen, dus inderdaad: jungle. Je kunt je rondreis Maleisie niet afmaken zonder de jungle in te zijn geweest. Neem dan ook maar even meteen een kijkje in een van de alleroudste rainforests van de hele wereld. Die vind je in het nationale park Taman Negara. Maak er een tochtje op een longtailboot en geniet van het heerlijke lawaai van exotische vogels, doorspekt met apen kreten. Ga op jungle safari en volg tapirs of Maleise beren. Op het eiland Borneo (waar het oostelijk deel van Maleisie op ligt, een eiland dus dat gedeeld wordt met Indonesië) is volop jungle. Hier lokt de natuur van Sarawak en Sabah. En heb je echte kans oog in oog te komen met de zeer zeldzame orang-oetan of een neusaap.

Tea time, my dear?

Maleisie is een land vol tradities en geschiedenis. Melaka (Malacca) is de stad die gekoppeld werd aan de Nederlandse VOC uit de 17e eeuw. Gebouwen herinneren nog aan die tijd zoals het Stadhuys met daarnaast in rode tinten de Christ Church. Het waren niet alleen de Hollanders die hier neerstreken, ook de Britten waren hier goed bekend. Ze waren dol op de thee die hier op de hellingen van de Cameron Highlands werden geplukt. Deze koele hooglanden reiken tot 1500 meter en tonen een groene weelde aan theeplantages.

Dream away op je rondreis Maleisie

Een rondreis Maleisie betekent naast geschiedenis, cultuur, het stadse leven en wildernis ook heerlijk relaxen. Het koraaleiland Langkawi is daarvoor een perfecte plek. Het is het grootste van de eilandenarchipel en nodigt uit om onder een kokospalm te genieten van zon, zee en strand. Niet dat je op Langkawi alleen de verticale toerist uit hoeft te hangen. Een excursie tocht naar de Seven Wells waterval lonkt. Als je rondreis Maleisie een bucket-list zou moeten krijgen, zou die er waarschijnlijk zo uit zien:

  • Koraaleiland Langkawi;
  • Bounty eiland Perhentian (snorkelen, duiken);
  • Cameron Highlands (koloniale geschiedenis, theeplantages);
  • Melaka (Malacca);
  • Eiland Penang  (met het historische George Town);
  • Rivier Kinabatangan (zeer dierenrijk, waaronder krokodillen);
  • Kuala Lumpur;
  • Wandelen op de Mount Kinabalu;
  • Kuching en omgeving (met Bako nationaal park);
  • Taman Negara (jungletocht door regenwoud).

Klik hier om naar onze website te gaan.