vrijdag, juli 19

Wat is een mobielvriendelijke website?

Een mobiel vriendelijke website is een webpagina die correct de hele pagina weergeeft op mobiele apparaten met internet. Tegenwoordig maakt bijna iedereen gebruik van een mobiel of tablet. Mensen maken dan ook gebruik van het internet. Niet alle websites worden goed weer gegeven op een mobiele versie, hierdoor zullen de mensen die een mobiel of een tablet gebruiken het onoverzichtelijk vinden en zullen de website dus gaan verlaten. Daarom is het erg belangrijk om een website te hebben die ook goed weergegeven wordt op de mobiele versie, dit werkt conversie verhogend.

De nieuwe update van Google

In 2015 heeft Google een nieuwe update geïntroduceerd. Deze past de wijze aan waarop de resultaten na een zoekopdracht getoond en gerangschikt worden op mobiele apparaten. De hoofdreken waarom Google deze update doorvoert is feite een logische. Zo is het zoekverkeer via mobiele apparaten al jaren een vlucht aan het nemen. Het is natuurlijk in het belang van Google dat gebruikers optimaal worden bediend en de zoekmachine blijven gebruiken. Met oog op het aandeel van mobiele zoekopdrachten ten opzichte van zoekopdrachten via laptops en desktopcomputers is het dan ook logisch gevolg dat Google mobielvriendelijke websites voorrang geeft in de mobiele zoekresultaten.

Wat betekent deze update voor mijn website?

In bepaalde situaties kan deze update ervoor zorgen dat je website op smartphones niet of minder zichtbaar is in de zoekresultaten van Google. Dit verschilt per zoekterm en wat de concurrentie is op de specifieke onderwerpen. Op het moment dat concurrenten wel een mobielvriendelijke website hebben, dan kan dit grote gevolgen hebben voor je concurrentiepositie binnen Google. Google wil namelijk bereiken dat de gebruikers een goede optimale gebruikerservaring krijgen. Een website werkt natuurlijk heel anders op een smartphone en tablet dan op een groot scherm van de laptop of een vaste computer.