woensdag, februari 28

Kennismaking met het exotische eiland Aruba

Het moet gezegd dat bijzonder veel reizigers een vakantie boeken naar het eiland Aruba omdat ze er willen genieten onder de altijd weer even intens stralende zon. Het kan uiteraard worden gezegd dat er verspreid over dit eiland tal van prachtige stranden zijn terug te vinden waarop het heerlijk vertoeven is. Ben jij ook van plan om een bezoek te brengen aan dit eiland, maar is het voor jou belangrijk om ook een beetje cultuur op te kunnen snuiven? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat het eiland ook op dit vlak over heel wat sterke troeven beschikt. Ben jij benieuwd om deze te kunnen ontdekken? Dan dien je vooral nog de onderstaande informatie door te nemen.

Arikok National Park, altijd een aanrader om te bezoeken

Ben jij één van de vele mensen die houdt van natuur en wildlife? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je op Aruba zeker een bezoek moet brengen aan het Arikok National Park. Voor dit park geldt dat ze de thuisbasis vormt voor menig aantal verschillende dieren zoals:

  • Ratelslangen;
  • Parkieten;
  • Hagedissen;

Voor ontzettend veel mensen die een vakantie hebben geboekt op Aruba geldt dat ze ervoor kiezen om een daguitstap te maken naar dit park. Een absolute aanrader kan zijn om bijvoorbeeld zelf een 4X4 te huren om er mee rond te toeren. Let op, gebruik geen andere auto, een 4X4 is een absolute must wanneer je deze omgeving wenst te verkennen. Heb je zelf geen jeep of ben je er toch net wat meer voor te vinden om deel te nemen aan een tour? Dan spreekt het voor zich dat er ook op dit vlak meer dan voldoende mogelijkheden bestaan. Voor de wat meer avontuurlijke reiziger is het bovendien eveneens mogelijk om ervoor te kiezen om een zogenaamde buggy te huren.

Duiken naar de SS Antilla

We kunnen het onmogelijk hebben over de cultuur en geschiedenis van Aruba zonder ook even stil te blijven staan bij de aanwezigheid van de SS Antilla. Dit is wellicht één van de belangrijkste en tevens ook meest magische bezienswaardigheden van het hele eiland. Voor dit van oorsprong Duitse vrachtschip geldt dat ze zich één van de populairste duiklocaties van de Caraïben mag noemen. Het wrak stamt af uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog en is een zeer belangrijke bezienswaardigheid. Het is mogelijk om op deze locatie niet alleen te duiken en te snorkelen, maar ook aan scuba diving te doen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een lange buis welke aan de oppervlakte drijft. Let wel op, het wrak is vrij diep gelegen. Dit maakt ze vooral goed te bezoeken voor duikers.

Nog meer bezienswaardigheden om te ontdekken op Aruba

Bovenstaande bezienswaardigheden en activiteiten van Aruba zullen ongetwijfeld bij veel mensen als muziek in de oren klinken. Dit gezegd hebbende is het zo dat er nog heel wat meer andere bezienswaardigheden ook bestaan welke je kan bezoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Natural Pool, een meer dat goed is afgeschermd van de zee door de rotsen die errond zijn terug te vinden. Daarnaast is er ook nog de zogenaamde Natural Bridge en wat ook te denken van de Spanish Lagoon? Deze vormde ooit de toegangspoort voor de Spanjaarden tot het eiland. In het bijzonder de vismarkten die hier worden gehouden zijn ontzettend bekend en populair.