maandag, mei 27

Hoe je kunt afvallen met deze eenvoudige tips

Afvallen kan een moeilijk proces zijn voor de magerste mensen, laat staan voor degenen die meer te verliezen hebben. Ieders lichaam is anders en zal daarom anders reageren op verschillende methoden. Van leefstijlkeuzes, je metabolisme, genetica en zelfs je dagelijkse routine. Dus, wat zijn de beste manieren die voor iedereen werken? Ga verder met lezen om dat uit te vinden!

Hardlopen

De mensheid doet al aan hardlopen sinds de dag dat we als nieuwe soort ontstonden, het heeft de tand des tijds doorstaan en je kunt er niet alleen mee afvallen, het is ook een lonende activiteit op zich! Om af te vallen moet je in gedachten houden dat je niet snel kunt rennen en afvallen; snel rennen geeft je lichaam niet genoeg tijd om het vet af te branden, want het zal terugvallen op anaerobe ademhaling, die geen vet verbrandt! Hardlopen in een langzaam tempo, afhankelijk van je conditie en wat je gewicht is, geeft je lichaam voldoende tijd om wat vet weg te branden dat je weg wilt hebben, en bovendien komen er endorfines in je systeem vrij waardoor je je goed voelt, dus waarom zou je het niet eens proberen? Het enige probleem met hardlopen is dat het tijdrovend is, dus zorg ervoor dat je het doet op een dag waarop je veel tijd hebt.

Eiwitshakes

Ik raad de eiwitshakes NIET aan voor langdurig gebruik. Eiwitshakes mogen alleen NOOIT als kortetermijnoplossing gebruikt worden. Misschien als je dat laatste beetje gewicht wilt verliezen voor een grote gebeurtenis. Ze mogen nooit als lange termijn oplossing als maaltijdvervanger gebruikt worden.

Afslankshakes zijn een betrekkelijk nieuw verschijnsel dat erg populair geworden is, maar hoe werken ze? Wel, ze vervangen maaltijden binnen je dag. Vaak vervang je avondeten of lunch, door een van deze shakes. Ze bevatten een lage hoeveelheid calorieƫn en macronutriƫnten. Door hun lage voedingswaarde kun je ze niet blijvend gebruiken, want je krijgt er niet alles mee wat je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Gewichtstraining

Gewichtstraining is een andere uitstekende manier om af te vallen. Kort gezegd kun je er het vet mee verbranden om je training van brandstof te voorzien en een deel ervan omzetten in bruikbare metabolieten voor spiergroei en herstel. Je hoeft ook niet eens zware gewichten te doen, als je lange rep reeksen doet, lange sets maar laag gewicht. Dit is meer een cardio training dan een training met gewichten, maar je wordt nog steeds strakker en wint aan kracht als je het doet, perfect voor wie wat strakker wil worden.

Al deze dingen helpen je afvallen, maar het is de moeite waard ze allemaal in combinatie te doen! Ze werken op zichzelf allemaal heel goed, maar als je ze gebruikt om elkaar aan te vullen dan zullen de voordelen vertienvoudigd worden. Niet ieder van ons heeft de tijd om naar een sportschool te gaan en een flinke lange workout te doen, dus kijk hier voor wat oefeningen die je thuis kunt doen.