donderdag, juni 13

Efficiënt werken op kantoor

Vind je dat ene administratie uurtje ook het vervelendste uurtje van de dag? Het is een belangrijk onderdeel en we kunnen er niet omheen, maar niemand zit er op te wachten. Waarom dit zo is? We werken lang niet altijd efficiënt, waardoor we langer bezig zijn dan we willen. Vaak is het ook een saaie klus waar je geen energie van krijgt. Toch kun je met een aantal handige trucjes efficiënt leren werken. Lees snel verder! 

Automatiseer zo veel mogelijk 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar automatiseer zo veel mogelijk werk. Eigenlijk wil je alles automatiseren wat geautomatiseerd kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld zelfs post laten categoriseren wat in één keer wordt opgestuurd. Dit kan je laten doen met behulp van een fulfilment center. Verder kun je met andere afdelingen bespreken welke taken gemakkelijk geautomatiseerd kunnen worden. Zo houd je tijd over voor de leukere taken. 

Plan je dag goed in 

Een dag volplannen met veel verschillende taken werkt averechts. Je hebt misschien een lange lijst die vol met deadlines is, maar dit betekent niet dat het goed is om ze allemaal af te willen hebben in een dag. Dit gaat je ook zeker niet lukken. Het is beter om je dag in te plannen met bijvoorbeeld 3 taken waarvan 1 taak moeilijk is. Heb je alle taken af gekregen? Dan kun je zelf bepalen wanneer je aan de vierde begint. Probeer ook vooral niet te denken aan de lijst met taken die nog af moet. Dit verhoogt de stress waardoor je nog trager werkt en je nog langer bezig bent met alles.

Waar werk je het best? 

Heb je een drukke dag of staat er een groot project op de planning? Dan is het goed om te weten waar jij het best werkt. Is dit op kantoor? Plan dan vooral een dag op kantoor in. Werk je liever in een kamer waar niemand zit? Dan is thuiswerken misschien beter of bij een co-working space waar je de hele dag kunt zitten. Heb je moeite met het vinden van de juiste werkplek voor jezelf? Ga dan na wat je belangrijk vindt. Je kunt in je omgeving navragen of iemand een fijne werkplek kent. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld nog steeds fijn om heel de dag in de bibliotheek te zitten waar je alle rust hebt. De ander houdt van prikkels en zit de hele dag in een koffietent.